a Aidi-kullen.


Nyheter från Patou Nordique


Juli 2011: Större uppdatering på väg

Större uppdatering kommer snart här7 maj: Valparna födda!

Idag föddes vår F-kull efter vår egen Patou Nordique Belle och Wonderwhite's First Class (Oscar). Det blev 7 valpar, tre hanar och fyra tikar. Alla valparna är stora och kraftiga. Både Belle och valparna mår bra. Vi har hoppat över bokstaven E, den är reserverad för första Aidi-kullen.20 april: Dauphine har fått valpar

Patou Nordique Dauphine har fått valpar idag. Det blev 10 stycken, 3 tikar och 7 hanar. Antalet pyreneerhundar i Lettland har därmed mångdubblats. Dauphine var den första pyrren där, det har senare importerats ytterligare två, men från idag finns det altså 13 pyrrar i Lettland.

27 Mars: Dauphine Lettisk Champion

** Nytt ** Dauphine blev idag BIR med cert och CACIB vid Rigas Internationella utställning. Hon slog de ditresta Finska och Ryska tikar som kommit för att tävla om certet. Dauphine blir därmed Lettisk Champion. Hon är parad och ska ha valpar i slutet av april.

21 Mars: Ingen Aidi-kull den här gången

** Nytt ** Parningen mellan Cahina och Derar de Doggenhagen lyckades inte, så resan till Normandie var helt i onödan. Vi får hoppas på bättre lycka vid nästa löp till hösten.

7 Mars: Belle parad!

** Nytt ** Jag åkte till Västerås på friarfärd med Belle. Oscar tyckte verkligen att det var en stilig flicka som hälsade på! Vi fick två bra parningar lördag och söndag. Nu väntar vi ivrigt på valpar runt 8 maj. Läs mer på planer-sidan.

December: Cahina ska paras

Vi väntar spänt på att Cahina ska börja löpa. När det är dags åker vi ner till Frankrike för att para henne med Derar du Doggenhagen, en vit Aidi-hane född 24 april 2008 efter Udfel d'Araval och Ouzro de la Baume Cromagnon. Derar har trots sin ringa ålder redan skaffat sig flera titlar, bl.a. Världsvinnare 2009 i Bratislava och Slovakisk Champion. Hans föräldrar är troligtvis världens mest meriterade Aidis. Udfel har 10 championat (Internationellt samt 9 nationella) samt ett stort antal vinnartitlar, Ouzro är champion internationellt samt i Frankrike, Belgien, Luxemburg och Marocko.

13 December: Cahina ställde för rasspecialist från Marocko

Stockholmsutställningen hade tagit en rasspecialist från Marocko till att döma Aidi och de afrikanska vinthundsraserna (Azawakh, Sloughi och Saluki). Abderrahi El Baroudi gav henne många lovord, samt BIR och CACIB. Den korta kritiken löd: "Excellent type. Nice dog, typical, could be stronger, excellent pigmentation, excellent head and proportions, excellent chest, excellent topline and underline, excellent tail." Efteråt förklarade han att med "could be stronger" menade han att hon kunde vara lite grövre, men att det är en ung tik och det kommer med åldern. Det var mycket roligt att höra att hon är en mycket rastypisk och bra tik, en mycket lämplig avelshund.

25 November: Belle HD-röntgad

Belle har nu HD-röntgats med resultatet HD-A. Nästa pyrre-kull blir till våren 2010 efter Patou Nordique Belle och Wonderwhite's First Class (Oscar), se vidare under planer! Oscar är en av Sveriges mest välmeriterade pyrrar, med 7 championtitlar och ett flertal vinnartitlar.

2 november: Dauphine Baltisk Juniorchampion

Dauphine har idag blivit Baltisk juniorchampion, det innebär juniorchampion i både Estland, Lettland och Litauen. Vi gratulerar Viktor och Jalena! Se så lik mamma Niki hon blivit, namnet Dauphine, kronprinsessan, passar verkligen!31 oktober: Cleo Svensk utställningschampion

Vid utställningen i Växjö blev Cleo andra bästa tik av nio, endast slagen av en championtik. Hon fick därmed Cert, reserv-CACIB och blev Svensk utställningschampion. Många gratulationer till Agneta och Henrik!

17 oktober: Ännu en kull barnbarn

Den 17 oktober fick Patou Nordique Ariadne en andra kull valpar hos kennel Petit Voyou i Tyskland. Det blev 7 valpar, tre hanar och fyra tikar.20 September: Cahina tog fyra titlar i Bröndby

Cahina lyckades med bravaden att ta fyra titlar på samma utställning: Dansk Champion, Nordisk Champion, Köpenhamnsvinnare samt Dansk racevinner 2009. Arne Foss, Norge, dömde. Ett hjärtligt tack till Jessica för hjälpen.

12-13 September: d'Amour i Leipzig

d'Amour tog två VDH-cert, ett klubb-cert (KFUH) och ett reserv-CACIB under helgen i Leipzig. Ingrid Weininger som dömde på söndagen var helt lyrisk och gav henne en lysande kritik.13 september: Leo, Baltos son

Vi fick ett brev från ägaren till Leo,en av sönerna till Balto i Ungern. Det har gått mycket bra för Leo på utställningarna; han har redan fått ihop 5 cert,3 CACIB, 5 ggr Ungersk juniorvinnare, junior klubb vinnare samt ungersk junior champion. Se så mycket han liknar farfar Jazz!6 September: Afrodite Internationell Champion

Idag fick Afrodite CACIB vid utställningen i Luxemburg och blir därmed Internationell Champion (CIB) så snart FCI är klara med alla papper.

15 Augusti: Cahina norsk champion

Cahina blev Norsk champion vid utställningen på Bjerka travbana, Oslo.

12 Augusti: Farväl

Jazz, vår stora snälla nallebjörn, fick idag lämna oss efter en tids sjukdom. Han blev nästan 10 år. Vi saknar honom oerhört mycket.

  

Jazz har varit en fantastisk avelshund. Dels har han präglat valparna mycket, dels har han hjälpt till att ta hand om dem. Hans 24 valpar
har samlat ihop inte mindre än 13 championtitlar, och räknar vi även barnbarnen är det redan många fler titlar.

  

10 Juli: Cahina Champion i Tvååker

Cahina blev BIR med Cert i Tvååker. Eftersom hon fyllde två i förra veckan blev hon därmed Svensk Utställningschampion (SUCH). Ligita Zake från Lettland dömde, och hon var mycket restriktiv med att dela ut CK. På lördagens Internationella utställning tog Cahina sitt andra CACIB i Sverige för Agnes Ganami Kertes från Israel. Vi siktar därmed huvudsakligen utomlands med Cahina i fortsättningen.

5 Juli: Birk Champion idag!

Idag blev Patou Nordique Birk (Bamse) Dansk Champion vid utställningen på Bornholm. Det var hans tredje officiella utställning, och han har blivit BIR på samtliga. Den här gången var det lite fler konkurrenter.22 Maj: Bamse far till 7 valpar

Idag fick Li och Mikael 7 valpar efter Pyr Angel-S Xena och Patou Nordique Bamse (Ozzy). Vi önskar dem lycka till med valparna!

16 Maj: Cleo tar cert i Hässleholm

Vid den nationella SKK-utställningen i Hässleholm blev Patou Nordique Cleopatra (Cleo) tredje bästa tik och fick Cert. Per Svarstad dömde 15 pyrrar (6 hanar och 9 tikar). Grattis Agneta och Henrik och lycka till på kommande utställningar!11 April: Baltos valpar har nya framgångar

Vid den internationella utställningen i Szilvásvárad, Ungern, fick Demoiselle Imelda (Baltos dotter) CACIB och BIR. Demoiselle Leo (Baltos son) blev Juniorvinnare. Båda är därmed kvalificerade för Cruft's.

8 April: Cebbe friröntgad

Första röntgenresultatet för C-kullen är nu klart. Cerberus (Cebbe) fick HD A och ED ua (0). Samtliga 12 röntgade hundar ur de tre första kullarna har varit helt utan anmärkningar.

29 Mars: Nya framgångar för Balto i Serbien

Patou Nordique Balto blev BIR och fick CACIB vid en utställning i Serbien. Han blir därmed Serbisk och Internationell Champion. Imelda, hans dotter fick också CACIB där.

22 Mars: Cahina Svensk vinnare

Cahina blev idag Svensk Vinnare med BIR, Cert och CACIB för domare Piotr Król i Malmö.

22 Mars: Dauphine Juniorchampion

Idag blev Patou Nordique Dauphine Junior Champion i Lettland. Ett stort grattis till Elena och Viktors, och lycka till på kommande utställningar!21 Mars: Baltos valpar på rasspecial

Baltos valpar hade stora framgångar på den Ungerska rasspecialen. Tiken Demoiselle Imelda blev Ungersk Vinnare med cert, BIR och BIS3. Hanen Demoiselle Leo blev Ungersk Juniorvinnare och Junior-BIS3.13 Mars: Idag sände TV4 reportaget

I TV4 Öresunds nyhetssändning fredagen den 13 mars sändes reportaget om Cahina. Ni ser reportaget här via YouTube.

29 Januari 2009: Vi lämnar PYS!

Efter den senaste tidens ändrade avelspolicy hos Pyreneersällskapet så har vi, tillsammans med många andra uppfödare, beslutat att lämna PYS. Vi kan inte stödja en styrelse som aktivt går ut och uppmanar till att avel med HD-hundar är OK.

Januari 2009: Nu är vi tillbaka!

Efter en intensiv period med husrenovering, försäljning, flytt (och mer renovering) så är vi nu tillbaka. Nu nästan tre månader efter flytten så har Telia äntligen börjat få ordning på telefon, Internet och TV.
200813 November: Fler barnbarn i Tjeckien

Den 13 november 2008 föddes kennel Dogmanias J-kull efter Patou Nordique Artemis och Chester Dogmania. Vi gratulerar Stepanka till ännu en fin kull.

Augusti: Knaster tävlar i viltspår

Grattis till Louise och Knaster (Patou Nordique Apollo) som idag på första försöket i öppen klass tog första pris i viltspår. Två till så är han första pyrrechampion i viltspår! Nu hoppas dom att han ska få hjälpa till som eftersökshund vid jakten på rådjur och älg i höst.

Augusti: Calle söker ett nytt hem

Christian söker ett nytt hem till Calle (Callisto). Calle är en underbar hund men ett hem på landet vore bättre än mitt i stan som han bor idag. Han är nu 17 månader gammal. Hör av er om ni är intresserade så skickar vi det vidare till Christian.

Juli: Bamse champion

Ozzy (Bamse) blev utställningschampion på tre snabba cert på försommaren. Han gjorde även bra ifrån sig vid rasspecialen i Norje Boke där han blev fyra av sju i championklass och slog några av de stora kanonerna. Ett jättestort grattis till Li och Mikael!

Juli: Cahina vinnare på världsutställningen

Cahina vann Cert och BIR samt titeln Junior Världs Vinnare vid World Dog Show i Stockholm den 3 juli.Juni: Balto Ungersk Champion

Balto har nu blivit Ungersk Champion. Vi gratulerar Istvan Danko och önskar dem lycka till. Vi håller tummarna vid Europavinnarutställningen i Budapest i oktober.

25 Maj: Afrodite Champion

Afrodite har blivit Champion i Belgien. Vi gratulerar Marcel Procureur och önskar dem lycka till i fortsättningen.

Mars: D-kullen har kommit

D-kullen föddes den 9 mars. Niki fick 9 valpar, men på det andra dygnet dog två av de minsta valparna. Kvar finns 7 underbara valpar. Det är fyra tikar och tre hanar. En hane och en tik är nästan vita med små mörka fläckar på öronen, resten är kraftigt och symmetriskt tecknade.

Februari: Cahina har blivit svensk

Nu har äntligen Cahinas svenska registreringsnummer kommit. Det innebär att vi kan anmäla henne till utställningar. Den första blir i Malmö i mars i valpklass. Det viktigaste är att hon kan vara med på världsutställningen i Stockholm i juli. Då går hon i juniorklass och tävlar om världsvinnartitel.

Januari: Niki parad

I början av januari parades Niki med Minimax Peter Pan. Valpar väntas ca 10 mars.

Januari: Afrodite vinner i Frankrike

Patou Nordique Afrodite har haft ett fantastiskt utställningsår i Frankrike och Belgien. På 16 utställningar 2007 har hon vunnit 9 cert, 3 reserv-cert, 6 CACIB, 1 reserv-CACIB och 4 BIR. Med dessa resultat är hon Frankrikes näst bästa pyrretik 2007.
20071 oktober 2007: Cahina har anlänt!

Cahina de la Baume Cromagnon är en Aidi även kallad Atlashund
Aidi är den minsta av bergshundarna, den blir 52-62 cm i mankhöjd. Den har sitt ursprung
i Atlasbergen i Marocko. Cahina är den första Aidin i Sverige och hon kommer från kennel
de la Baume Cromagnon i Le Mans, Frankrike.

Oktober 2007: Bamse röntgad

Nu har även Bamse (Ozzy) blivit röntgad. Resultatet var HD-A och AD ua. Helt perfekt!

September 2007: Inga valpar den här gången

Det blev tyvärr inga valpar för Niki den här gången. Niki kommer att paras igen vid nästa löp. Mer information kommer.

13 september 2007: 10 valpar efter Ariadne

Patou Nordique Ariadne födde 10 valpar den 13 september hos kennel Petit Voyou i Tyskland.Augusti 2007: Valpar på väg!

Niki parades i juli med Wonderwhite's Dark Disguise. Valpar väntas ca 15 september.

Dozky är fyra år gammal och en mycket snäll och behaglig hanhund. Han är svensk och norsk utställningschampion. Han är far till Wonderwhite's G-kull, 13 valpar som föddes i oktober 2006.

16 Juli 2007: Nya barnbarn i Tjeckien

Patou Nordique Artemis fick idag 10 valpar hos kennel Dogmania i Tjeckien. Det finns således ytterligare tio barnbarn till Jazz och Niki. Far till valparna är D´Artagnan Dogmania. En av valparna som döpts till Island är arrouye redan vid tre veckors ålder och blir en kopia av sin rödtecknade mamma.1 juli 2007: Cert och grupp-4 i Rönne

Idag var Belle och Birk på utställning i Rönne på Bornholm. Belle fick cert och blev BIM, Birk fick
cert och blev BIR. I finalen placerade han sig som 4:e bäst i gruppen! Ett stort grattis till Erling
och Vivian.Juni 2007: Första röntgenresultatet för B-kullen

Bilbo är först ut med att bli höftledsröntgad i B-kullen. Resultatet var B (A på ena sidan och B på
den andra).

Juni 2007: Alla valparna har flyttat

Alla valparna i C-kullen har nu flyttat till sina nya hem. Vi önskar dem alla lycka till och hoppas få
återse många av dem på valpträff i Norje Boke 3 augusti.

5 april 2007: Signe återfunnen

Signe har idag återfunnits. Hon hade kommit vilse i snöstormen och drunknat i ett vattenhål några kilometer hemifrån.

23 mars: Valparna tingade

Alla hanarna är nu tingade. Eventuellt finns det en tik kvar att reservera.14 mars 2007: Valparna är födda!

Athena fick på onsdagen 14 mars 12 valpar. Det var 7 tikar och 5 hanar. Både mor och valpar mår bra. Valparna kommer att vara leveransklara tidigast 17 maj (eller senare enligt överenskommelse).

Se bilder av alla valparna under rubriken C-kullen4 mars 2007: Signe försvunnen!

Under snöstormen lördagen den 24 februari försvann Signe (Bijou) från sitt hem vid Sövestad i syd-östra Skåne, och hon har inte setts till sedan dess, hon är troligtvis stulen. Signe är en ung tik på 16 månader och helt vit. Hon är märkt med chip nummer 985120022976773. Hör av er till oss eller till polisen i Ystad om ni ser eller hör något! Håll även ögonen öppna efter om någon försöker sälja en stor vit tik.

 Februari 2007: Afrodite Cert och CACIB i två länder

Afrodite fick Cert och CACIB vid utställningen i Muscron, Belgien den 27 januari. Mr Dupas dömde. 3 februari fick hon Cert och CACIB vid utställningen i Chalon en Champagne, Frankrike för domaren Mme Thevenon. Vi gratulerar Afrodite och Mr Procureur till fantastiska resultat!

Januari 2007: Athena parad med Minimax's Peter Pan

Athena har i början av Januari parats med Minimax's Peter Pan, kallad Pepe. Valpar väntas ca 15 mars.

Pepe är en mycket trevlig och leksen pyrre som snart blir tre år. Han är vacker också och har flera cert vid utställningar.
200629 December 2006: Vi planerar valpar!

Athena har börjat löpa och kommer att paras i vecka 2. Valparna beräknas till mitten av mars.

16 December 2006: Balto BIR i Budapest

Balto blev BIR, Derbyvinnare och Ungersk Juniorvinnare med Cert vid Derby-utställningen i Budapest, Ungern.3 December 2006: Afrodite BIR i Rouen

Afrodite blev bäst i rasen (BIR) med Cert och CACIB vid utställningen i Rouen, Frankrike den 3 december.

November 2006: Athena HD-röntgad

Även Athenas HD-resultat har nu kommit. Även hon har A/A. Det är den sjätte i A-kullen som röntgats
och samtliga har A, det bästa möjliga resultatet. Det är Athena, Apollo, Aurora, Ariadne, Afrodite och Artemis.

Detta innebär att vi går vidare med planerna att para Athena.

Juli 2006: Fler HD-resultat för A-kullen

Apollo, Ariadne i Tyskland och Aurora i Danmark är nu HD-röntgade. Alla tre har fått A/A, vilket är
bästa möjliga resultat. Det innebär att alla 5 från A-kullen som röntgats hittills har fått A/A.

11 juni 2006: Buster BIR-valp vid Europa-utställningen i Finland

Buster var bästa valp vid Europavinnar-utställningen i Helsingfors för domaren Guy Mansencal, Frankrike10 juni 2006: Jazz klubbchampion i Balslev

Jazz vann klubbcertet vid den Danska rasspecialen i Balslev och kan därför i fortsättningen titulera
sig Klubbchampion. Det krävs 4 klubbcert för championatet. Han har tagit dem i Silkeborg september
2002 (Alain Pecoult), i Balslev vid rasspecialen juni 2005 (Guido Massimello), i Holmegaard oktober
2005 (Birgitte Schjøth) och vid rasspecialen i Balslev juni 2006 (Eunice Meredith).28 maj 2006: Balto BIS-valp vid nationell utställning i Ungern

Balto vann valpklassen och blev Best in Show valp vid en nationell utställning för alla raser i Ungern.12 April 2006: HD-resultat för A-kullen börjar komma

Både Afrodite i Frankrike och Artemis i Tjeckien är nu HD-röntgade. Båda har fått A/A, vilket är bästa möjliga resultat.

1 April 2006: Baribal och Bambi flyttar

Baribal flyttar idag till familjen Klitgård i Danmark. Bambi har också flyttat, till Anne Grethe Skjolden i Bang, Norge.

12 Mars 2006: Besöksstatistiken på Pyreneer.net blir allt bättre

Vår hittills bästa månad var januari 2006. Vi hade då i genomsnitt 80 besökare varje dag. Dessa 80 besökare gav 3974 träffar (hits) per dag, detta avser hur många bilder och textfiler som besökarna tittar på. Hela januari hade vi 2486 besökare och 123 224 träffar. Detta gör vår sida till en av de mest besökta pyrresidorna i världen. Söndagen den 22 januari hade vi 211 besökare och 14 974 träffar på en enda dag!

10 Mars 2006: Nya bilder på valparna i Holland

Nya bilder på Jazz och Tyras valpar i Holland. Visst är dom söta! Fler bilder finns på Elforca's Gård.

 

4 Mars 2006: Afrodite fick cert i Flixecourt

Afrodite tog sitt första cert vid utställningen i Flixecourt den 4 mars.18 Februari 2006: Valpkull i Holland

Jazz blev den 24 Januari far till en kull valpar i Holland. Mor till kullen är Eirwen Tyra van de Hienderheuvel, hon kallas för Tyra. Det blev två valpar i kullen, en tik som heter Alaine Girou och en hane som heter Asbjörn. Valparna är nu 3½ veckor gamla. Se mer på Elforca's Gård

 

 

2 Januari 2006: Ljus-skylt

Vi har gjort en ljusskylt med kennelnamnet och en pyrresiluett


200527 December 2005: Jul

Vi firar jul med huset fullt av små tomtar. Fem av valparna har redan rest och fler ska iväg i början av januari.20 Oktober 2005: Valparna föddes idag

Idag födde Niki en stor kull om 12 valpar, 7 hanar och 5 tikar. Både Niki och valparna mår bra.Oktober 2005: Valparna snart här!

Vi räknar med valpning runt den 19 oktober. Niki börjar bli mycket tjock nu.Oktober 2005: Jazz BIM vid specialutställningen i Holmegaard

Vid specialutställningen i Holmegaard, Danmark den 8 oktober vann Jazz championklass och
fick därmed klubbcertet, hans tredje. Han blev också bästa hane för domare Birgitte Schjøth.

September 2005: Apollo (Knaster) kom på besök

Den 23 september kom Knaster på besök. Han och Athena lekte intensivt i flera timmar. Det
var svårt att få någon bild för de stod nästan aldrig stilla. På bilden syns det hur stor han har
blivit, för Tina som är ca 75 cm ser liten ut bredvid honom.September 2005: Ariadne klasstvåa vid franska rasspecialen

Vid Nationale d'élevage, den franska rasspecialen den 18 september blev Ariadne tvåa i klass
très jeune ("mycket ung") för domare M. Cassaghi. Sju hundar deltog i klassen.

Augusti 2005: Athena tog sitt första cert i Ronneby

Vid SKK-utställningen i den vackra brunnsparken i Ronneby tog Athena cert för Kurt Nilsson.

Juni 2005: Niki BIR i Balslev

På söndagens utställning i Balslev, Danmark den 5 juni vann Niki BIR och klubcertet
för den tyska domaren Ingrid Weininger. Jazz blev tvåa i championklass, Argo blev bästa
valp med Cisse (Andromeda) som BIM valp. 26 vuxna pyrrar, 3 baby och 4 valpar deltog.På lördagens rasspecial med Guido Massimello från Italien som domare blev Jazz andra
bästa hane och fick klubcertet, Niki blev trea i championklass och Argo bästa valp. Jazz
vann domarens speciella pokal för bästa uttryck. 40 vuxna, 6 baby och 4 valpar deltog.

 

Maj 2005: Jazz bästa championhane på rasspecialen i Västerås

På den svenska rasspecialen i Västerås den 8 maj 2005 vann Jazz championklass.
Athena blev BIM-valp. Hans Reinders, Holland dömde. 30 vuxna pyrrar och 8 valpar deltog.

Maj 2005: Jazz tog cert på fransk special

På den franska specialutställningen i Amiens den 30 april 2005 vann Jazz öppen
klass och tog cert och reserv-CACIB för M Cassaghi. 22 pyrrar deltog.April 2005: Ny kull planeras

Vi planerar att ta en ny kull valpar på Niki till hösten. Hör av er om ni är intresserade.
2004November-December 2004: Valparna har flyttat hemifrån

Nu har nio av valparna flyttat till sina nya ägare. De tre hanarna har flyttat inom Sverige och
sex tikar har flyttat utomlands, tre av dem till Danmark, en till Frankrike, en till Tyskland
och en till Tjeckien. Athena ska stanna kvar hos oss.

November 2004: Niki Internationell Champion

Äntligen har papper och diplom anlänt från FCI.

21 september 2004: 10 valpar födda, tre hanar och sju tikar

Den 21 september föddes vår första kull. Det blev tre hanar (en tecknad och två vita) och
sju tikar (sex tecknade och en vit). Både Niki och alla valparna mår bra.

Augusti 2004: Niki bästa tik vid rasspecialen i Norje Boke

Niki blev bästa tik vid rasspecialen i Norje Boke den 7 Augusti som dömdes av Ruth Marcy,
Alaska. Championklassen för tikar var den största på länge med 10 deltagare. Totalt deltog
20 tikar på utställningen. Andra bästa tik blev Nikis mamma Vi'skaly's Carissma Sati, och
fjärde bästa tik blev Vi'skaly's Jill Joy of Mountain, en syster till Jazz. Bäst i rasen blev
Vi'skaly's Fabian Sirius Do-Ca. Andra bästa hane blev Nikis bror Vi'skaly's Nordique Norton.
De fullständiga resultaten finns på www.pys.se. Jazz kunde inte delta på grund av en skada
i tassen. Vi avslutar därmed årets utställningssäsong.

Detta innebär ett fantastiskt slutresultat för Niki på rasspecialerna det senaste året. Det
började med att hon blev andra bästa tik vid rasspecialen i Frankrike (Nationale d'Elevage)
i september 2003 för Jacques Sénécat bland 113 pyrenéerhundar. Vid samma utställning
vann Jazz championklassen för Jean-Bernard Moings. Därefter blev Niki andra bästa tik vid
rasspecialen i Västerås för Eva Eriksson i maj 2004. 31 vuxna pyrenéerhundar deltog. Trots
att hon fällde av all pälsen blev Niki femte bästa tik (trea i vinnarklassen) vid den norska
rasspecialen i Morokulien i maj 2004 för Alain Pecoult. Jazz blev fjärde bästa hane (tvåa i
vinnarklassen) vid samma utställning. 70 pyrenéerhundar deltog. Den sista specialen var
den i Norje Boke där Niki vann och blev BIM. 37 vuxna pyrenéerhundar deltog. Hon befäster
därmed sin ställning som en av Europas allra bästa pyrenéertikar.Juli 2004: Vi väntar vår första valpkull

Niki har nu parats med Jazz. Valpar väntas ca 24 september.
Båda föräldrarna har utmärkta internationella meriter och underbart temperament.
Anmäl ert intresse på e-mail eller på telefon 0708-32 11 17

Februari 2004: Niki blir Internationell champion rekordsnabbt

Hon tog sitt första CACIB i Fredericia i Danmark den 9 februari 2003 vid 15 månaders ålder.
Därefter två svenska CACIB i Vadstena i juli och ett i Maastricht i Holland i september 2003.
I och med att hon fick CACIB i Göteborg den 14 februari 2004 blir hon internationell champion
på rekordtiden ett år och fem dagar. Vi väntar nu bara på kortet från Göteborg och sedan FCIs
pappersarbete.

Januari 2004: Årssammanställningarna för 2003 klara

Niki blev andra bästa tik i Sverige 2003 efter sin mamma Vi'skaly's Carissma Sati.
Både Jazz och Niki blev fyra sammanlagt i Danmark 2003.
2003Oktober 2003: Niki blir champion dagen efter hon fyller två år

Niki fyllde två år den 17 oktober. Dagen efter blev hon dansk champion på specialutställningen
i Nestved på sitt fjärde danska cert. Fyra veckor senare, den 15 november blev hon svensk
champion vid SBHK-utställningen i Sandåkra på sitt tionde svenska cert. Niki är därmed
Skandinaviens yngsta champion.